Sasja Bork


Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERVIEW

Waarom ben je kunstenaar geworden?

Ik kan me niet precies herinneren of dat een bepaald moment was. Ik teken sinds ik een pen kan vasthouden. Het was heel logisch dat ik naar de kunstacademie zou gaan en ik blijf schilderijen maken tot ik geen penseel meer vast kan houden.

Hoe zou jij je kunst omschrijven?

Ik maak vooral schilderijen met olieverf en mijn stijl varieert omdat ik mezelf wil blijven ontwikkelen, maar ook omdat ik vind dat de inhoud belangrijker is dan de vorm. Eens in de twee jaar ongeveer maak ik een serie schilderijen die totaal verschilt van de vorige. Omdat ik al 25 jaar schilder heb ik in vele stijlen gewerkt en ik blijf nieuwe uitingswijzen ontdekken. Hoewel het werk naar abstract kan neigen ligt de basis altijd in de waarneming.

Wat is eigen aan jouw werk?

Mijn schilderijen zijn realistisch, vaak kleurrijk en helder van vorm. Er zit altijd een diepere inhoudelijke laag in. Het is vaak niet wat het op het eerste gezicht lijkt. De tafel als onderwerp komt vaak terug alsook mensfiguren. De veelheid aan stijlen is ook -hoe dubbelzinnig het ook klinkt- een eigenheid.

Hoe zou jij kunst willen verbinden met het bedrijfsleven?

Dat doe ik al met de PoPuP Galerie. We maken gebruik van leegstaande winkelpanden en richten daar een galerie in met soms wel 70 kunstenaars en ontwerpers. We hebben nu 5 panden succesvol beheerd. Daarnaast verhuur ik mijn schilderijen aan bedrijven en particulieren en geef ik workshops oa voor bedrijven in mijn eigen schilderschool. Ik ben een kunstenaar en heb een eigen bedrijf, daar is het ook wel mee gezegd šŸ˜‰

Hoe zie jij het leven?

Ik ben een aardsoptimist. Als je er hard voor wilt werken kun je alles bereiken. En: niet lullen, gewoon doen!

Heb je een levenskreet/motto?

Gooi de TV de deur uit en creƫer je eigen wereld.

oftewel: stop met consumeren, ga creƫren!

 

https://www.sasjabork.nl/