Rineke de Jong


Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERVIEW

 

Waarom ben je kunstenaar geworden?
Ik ben kunstenaar geworden omdat dat in me zit. Wat er in zit komt er uit.

Hoe zou jij je kunst omschrijven?
Ik wil mijn kunst omschrijven als volgt: Mijn acrylic schilderijen zijn een explosieve combinatie van abstract en figuratief, terwijl mijn olieverfschilderijen op de klassieke manier geschilderd zijn. In beide gevallen werk ik laag over laag.

Wat is eigen aan jouw werk?
Het eigene aan mijn werk is mijn speciale, herkenbare handschrift. Kleurrijk, maar niet schreeuwerig, met een romantische touch.

Hoe zou jij kunst willen verbinden met het bedrijfsleven?
Hoe ik mijn kunst wil verbinden met het bedrijfsleven is een lastige vraag. Mijn stijl leent zich behalve voor aan de muur en in het interieur, ook voor modegevoelige en ook illustratieve doelen.

Hoe zie jij het leven?
Ik zie het leven vooral van de zonnige kant en ik geloof niet in het lijden voor de kunst. Kunst is voor mij iets om me een goed gevoel te geven en ook om dit te delen met en over te brengen aan anderen.

Heb je een levenskreet/motto?
Mijn levenskreet is: Maak zelf het beste van het leven, dat kan niemand anders voor je doen dan jij zelf. Dat is een hele onderneming waar je je leven lang mee bezig bent.

 

www.rinekedejong.nl