Jan Teunissen


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERVIEW

Waarom ben je kunstenaar geworden?

Er was niet echt een reden waarom, een toevallige samenloop attendeerde mij op het feit dat het schilderen me niet slecht afging en ben me van daaruit verder gaan bekwamen.

Hoe zou jij je kunst omschrijven?

Op ambachtelijke wijze zo realistisch als binnen mijn vermogen mogelijk, in olieverf op paneel, weergeven van treffende realistische voorstellingen. Stillevens met afbeeldingen van gebruiksvoorwerpen en etenswaar zoals brood en fruit. Maar ook bloemen, dieren en portretten. Levensecht en in principe niet groter dan de werkelijkheid.

Wat is eigen aan jouw werk?

Hoge mate van detaillering en fijnheid van schilderen waarbij voorstellingen op enigszins clair-obscur achtige wijze zijn weergegeven. Een ietwat mystieke sfeer waarin ik er naar streef het effect van licht en donker maximaal uit te nutten.

Hoe zou jij kunst willen verbinden met het bedrijfsleven?

Het is niet specifiek een doel van me om kunst te verbinden met het bedrijfsleven. Zou er sprake van zijn dat ik mijn kunst ergens mee zou willen verbinden dan is het met het (kijk)vermogen van de aanschouwer van mijn werk.

Hoe zie jij het leven?

Een kortstondige deelname aan een allesomvattend proces gedurende waarin het leven de gelegenheid biedt naar eigen goeddunken de gekregen capaciteiten te benutten.

Heb je een levenskreet/motto?

Genieten! Met als streven anderen daarin te laten meedelen en zeker niet te benadelen.

www.janteunissen.com