Jacques Tange


Images

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERVIEW

 

Waarom ben je kunstenaar geworden?
Ik ben nooit kunstenaar geworden. Dat impliceert een weloverwogen reële keuze. Die was er niet. Het is kunstenaar zijn of treurig aan een touw hangen. Gelukkig zit ik met overgave, liefde en veel plezier in het vak en zal daar nooit over klagen.

 

Hoe zou jij je kunst omschrijven?
Kleurrijk, poëtisch, melancholisch, humorvol en relativerend.

 

Wat is eigen aan jouw werk?
Mijn werk is mijn werk onmiskenbaar Jacquiaans. Eenmaal gezien altijd te herkennen. Het werk is zo met mijzelf verbonden dat wat ik ook maak of doe zoals muziek of poëzie,  proza of zelfs schilderwerk in opdracht altijd mijn hand daarin te ontdekken valt.

 

Wat wil je met je kunst bereiken?
Mijn werk geeft niet alleen een goed gevoel maar heeft ook een decoratief element dat te gebruiken is voor ontwerpen voor keramiek/ stoffen etc. Voorts zou ik de positieve inslag in het werk kunnen aanwenden voor bezigheden in de opdrachtsfeer.

 

Hoe zie jij het leven?
Het leven is geblinddoekt door een bos rennen, achtervolgd door de tijd; ooit zal je volop tegen een boom knallen, het lot of zo u wil het noodlot geluk/pech bepaald wanneer en hoe dat zal zijn. En hoe zinloos het bestaan ook is, liefde en geluk geven in ieder geval de illusie dat het toch de moeite waard is.

 

Heb je een levenskreet/motto?
Yes 2 love No 2 religion.

 

https://jacquestange.com/