Ben Haveman


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

INTERVIEW

 

Waarom ben je kunstenaar geworden?

Door stom toeval ben ik kunstschilder geworden. Ondanks de aanwezige creativiteit had ik niet het gevoel,
dat ik daar middels beeldende kunst iets aan moest doen. Tot het eind van mijn maatschappelijke carrière in zicht kwam en ikeigenlijk een leuke hobby zocht. Op advies van mijn echtgenote ben ik toen gaan tekenen en na een aantal maanden werd dat schilderen en dat bleek een schot in de roos. Daar ben ik tot op heden gepassioneerd mee bezig.

 

Hoe zou jij je kunst omschrijven?

Mijn kunst is vrije expressie in de ware zin, dwz dat er nooit nagedacht wordt over begin, einde en het resultaat. Er ontstaat spontaan iets,
wat je aanspreekt of niet. Het is hooguit Cobra gerelateerd, maar mijn werk is wel erg apart, verfrissend en vernieuwend en de Cobra schilders dienen voor mij ook niet als voorbeeld.

 

Wat is eigen aan jouw werk?

Eigen aan mijn werk zijn de kleuren, de beweeglijkheid, de sierlijkheid en de bijzondere composities. Niet te imiteren en ook niet na te maken.

 

Hoe zou jij kunst willen verbinden met het bedrijfsleven?

Verbinding met het bedrijfsleven bestaat uit exposities in gangen, ontvangstruimtes en zalen en kantoren om de ruimtes op te vrolijken en om medewerkers in contact te brengen met moderne kunst.

 

Hoe zie jij het leven?

Ik omarm het leven, geniet er met volle teugen van, zowel van de natuur en menselijke contacten en alles wat hier verder groeit en bloeit.
Ik ben een levensgenieter en ook een beetje een Bourgondiër.

 

Heb je een levenskreet/motto?

Ik heb geen vaste levensspreuken, wel weet ik uit ervaring dat je je als kunstschilder tegenslag kunt hebben, maar dat er dan maar één remedie is:

Gewoon doorgaan.

 

http://www.benaparte.nl/